Rondreis Japan: de top 10 bezienswaardigheden

 

Japan is spannend, avontuurlijk en vooral overweldigend. Een rondreis vergt veel planning en er is zo ontzettend veel te zien. Daarnaast staat het land bekend om hoge prijzen en dat kan de reiziger nog weleens afschrikken. Gelukkig ben ik hier! Ik neem je gewoon mee op een rondreis door Japan en met de backpack houden we het ook nog eens goedkoop. Wij reisden namelijk op een budget van dertig euro per persoon per dag! Meer blogs en details vind je op de pagina van Japan, maar nu neem ik je mee langs de ultieme top 10.

10. Bamboo Grove, Kyoto

Rondreis Japan Bamboo Grove hoogtepunten bezienswaarigheden

In Kyoto, de meest traditionele stad van Japan, vind je Japan’s mooiste traditionele bezienswaardigheden. Niet alleen de meest heilige tempels van Japan staan hier, maar ook één van de meest fotogenieke plekken van het land is hier te vinden. Bamboo Grove is een gigantisch bamboebos waar je gemakkelijk kunt verdwalen. Dit bijzondere bos kun je gewoon vanuit de stad bereiken met de metro en het daagt je uit voor de meest bizarre foto’s.

9. Dotonbori, Osaka

Rondreis Japan Dotonbori Osaka hoogtepunten bezienswaarigheden

Eten is in Japan een heel ding. Je kunt het zo uitgebreid doen als je wil, maar ook via de lopende band in vijf minuten klaar zijn. Vooral het laatste is in Japan echt tot een sport verheven. Het hoogtepunt van culinair Japan is te vinden in de wijk Dotonbori in Osaka. Je kijkt alleen al je ogen uit naar de gevels. Daarnaast kun je er echt alles krijgen wat je maar kan bedenken.

8. Takayama

Rondreis Japan Takayama hoogtepunten bezienswaarigheden

Het best bewaarde traditionele centrum is te vinden in Takayama, een stadje tussen Kyoto en Tokyo. De huizen waar vroeger de geisha’s rondliepen zijn nog altijd in perfecte staat te bewonderen. Japanse stellen laten hier maar al te graag hun trouwfoto’s maken en ik snap wel waarom. Dit is de Japanse sfeer die je kent van de tekenfilms, video games en ninja stripboeken!

7. De herten van Nara

Vlakbij de stad Osaka ligt het heilige stadje Nara. Niet alleen de tempels zijn heilig, maar ook de dieren die er omheen lopen worden zo beschouwd. Tijdens jouw rondreis door Japan mag deze bezienswaardigheid zeker niet ontbreken! Overal lopen deze schattige herten rond en zoals je weet houden Japanners van één ding nog meer dan van sushi: schattige beestjes.

6. Tsukiji Fish Market, Tokyo

Rondreis Japan Tsukiji Fish Market hoogtepunten bezienswaarigheden

Je moet er midden in de nacht voor op en dan maar hopen dat je een kaartje kunt bemachtigen. De tonijnveiling in Tokyo is één van de absolute hoogtepunten van een bezoek aan Japan. Hier komen importeurs van over de hele wereld om een paar ton neer te leggen voor de allergrootste, mooiste en duurste vissen ter wereld. Soms gaan ze over de toonbank voor een half miljoen per stuk!

5. Himeji Castle, Himeji

Rondreis Japan Himeji hoogtepunten bezienswaarigheden

Het meest sublieme kasteel van Japan staat in Himeji. Door zijn sierlijke witte daken wordt het kasteel ook wel de witte reiger genoemd. Het is één van de traditionele drie kastelen van Japan. Onderaan de pagina zie je zijn zwarte tegenhanger in Matsumoto. Die valt net buiten de top 10, maar is ook zeker een bezoekje waard!

4. A-Bomb Dome, Hiroshima

Rondreis Japan Hiroshima Bomb hoogtepunten bezienswaarigheden

In Hiroshima staat alles nog altijd in het teken van de atoombom die in de Tweede Wereldoorlog op de stad werd gegooid door de geallieerden. Het belangrijkste monument is dit gebouw, dat precies in het epicentrum staat van de inslag en gek genoeg bijna volledig is blijven staan. In een straal van 1,3 kilometer stond letterlijk niets meer overeind. Vooral die geschiedenis laat zich voelen en inademen, waardoor een bezoek aan Hiroshima een must is om Japan te begrijpen.

3. Fushimi Inari, Kyoto

Rondreis Japan Fushimi Inari Kyoto hoogtepunten bezienswaarigheden

De meest bijzondere tempel van Kyoto staat bekend om de duizenden oranje Torii, heilige poorten die toegang verschaffen tot de tempel. Je kunt hier eindeloos doorlopen tot je eigenlijk helemaal niemand meer tegenkomt. Dat is ook de gouden tip als je een mooie foto wil maken zonder andere toeristen erop. Kijk alleen uit dat je niet verdwaalt! Waanzinnig mooi.

2. Shibuya Crossing, Tokyo

Rondreis Japan Shibuya Crossing hoogtepunten bezienswaarigheden

Het drukste kruispunt voor voetgangers in de hele wereld! Dat is een van dé bezienswaardigheden in Tokyo. Je moet er zelf natuurlijk een keer overheen gelopen hebben, maar een plek met uitzicht op het kruispunt is ook een must. In de aangelegen restaurants kun je wel uren geniet van dit schouwspel. Ik raad je aan om naar de tweede verdieping van Starbucks te gaan, helemaal gratis. Is het rood? Dan piekert er geen Japanner meer over om stiekem over te steken. Is het groen? Dan is chaos een feit…

1. Miyajima eiland, Hiroshima

Rondreis Japan Floating Torii Hiroshima hoogtepunten bezienswaarigheden
Voor ons het absolute hoogtepunt tijdens een rondreis door Japan. Dit beeld vergeet je toch nooit meer?

Dit heilige eiland vlak onder Hiroshima was vroeger alleen bereikbaar voor de absolute elite. In het water staat dan ook nog altijd de toegangspoort waar men onderdoor moest varen. Op het eiland staan nog altijd de mooiste mystieke tempels bij elkaar en kijk je je ogen uit.

Extra tips voor jouw rondreis Japan

Tot slot nog wat eervolle vermeldingen voor plekken net buiten de top 10! Deze bezienswaardigheden kun je toevoegen aan jouw rondreis door Japan, mocht je nog tijd over hebben. Klik op de links om meer te lezen!
– Nagano (en de snow monkeys)
– Matsumoto
– Capsulehotels in Tokyo
– De Gouden Tempel van Kyoto
– Kanazawa in de Japanse Alpen

Rondreis Japan Matsumoto hoogtepunten bezienswaarigheden

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste Wout of the World video’s? Abonneer dan ook op mijn YouTube-kanaal voor nog meer avontuur!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites