Cuba: een rondreis langs de hoogtepunten

Cuba is het land van de sigaren, de salsamuziek en de mojito’s. Aan de andere kant is er ook nog de rijke geschiedenis! Staat het land bovenaan je lijstje? Maar weet je niet waar je moet beginnen met plannen? In mijn nieuwste aflevering maak ik een rondreis langs de hoogtepunten van Cuba. Samen met Suus en mijn zoontje Jens road trippen we tussen de klassieke auto’s! We laten het contrast zien tussen de cultuur in Havana en de natuur in de diepste jungle. Ook bezoeken we de parelwitte stranden. Wie een reis plant naar Cuba kan in deze aflevering vast genieten van een voorproefje. Ik laat je zien wat het grootste en meest bijzondere land in de Caribische Zee je te bieden heeft!

De Route

Zoals veel toeristen beginnen ook wij in de mooiste badplaats Varadero. Vervolgens reizen we verder naar de oude hoofdstad Havana. Dan gaan we meer richting het oosten naar de stad Cienfuegos, een door Europa geïnspireerde kunstzinnige hotspot. De grootste tegenstelling vinden we weer een klein stukje verderop in Trinidad. Daar heeft de tijd vanaf 1850 volledig stilgestaan.

De mooiste natuur van Cuba is te vinden in Topes de Collantes: prachtige groene bergen en wonderlijke watervallen. We nemen zelfs nog een duik in het heerlijke frisse bergwater! Een stukje geschiedenis hoort er ook bij, als we het grafmonument van Ché Guevara bezoeken in Santa Clara. Een duik in in de onderwaterwereld van Cuba mag tot slot niet ontbreken. Daarom reizen we ook af naar de Varkensbaai om te snorkelen. Kortom, open de video en ga mee op avontuur!

Heb jij nu ook zoveel zin in een rondreis door Cuba naar al deze hoogtepunten? Let dan wel nog even op het aanvragen van een visum. https://www.cubavisaonline.com/.

Ben je geïnspireerd door deze reis bekijk dan ook eens de aflevering: Backpacken op de Malediven voor 20 euro per dag

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites