Top 10 Westkust Amerika: alle bezienswaardigheden!

 

Op iedere bucket list zal dit stukje van de wereld staan: een roadtrip aan de westkust van Amerika, langs al die bezienswaardigheden! Daarom heb ik ze voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de mooiste natuurwonderen, nationale parken en steden die je gewoonweg niet mag overslaan. Wij reden dwars door de bossen, woestijnen en prairies in de staten Utah, Arizona, Nevada en California. En dat deden we ook nog eens met een prachtige gekleurde camper! Je weet wel, zo één die je kunt ombouwen met een tent op het dak! Wil je zelf zo’n road trip maken? Wij hadden de goedkoopste deal bij Escape Campervans USA!

Top 10 westkust Amerika Bezienswaardigheden Route 66
De route 66 is een legendarisch stukje snelweg dat je niet mag overslaan tijdens jouw roadtrip langs de westkust van USA!

10. Horseshoe Bend, Colorado River

Top 10 westkust Amerika Bezienswaardigheden Horseshoe Bend

Voor dit soort uitzichten moet je echt in de Verenigde Staten zijn. Het landschap in Amerika is ruig, met hier en daar een verscholen natuurwonder. De Colorado River maakt hier een bocht in de vorm van een hoefijzer, vandaar de naam. Stop dus zeker even op snelweg 89, vlak na Lake Powell op de weg naar Flagstaff. De Horseshoe Bend ligt daar op 5 minuten lopen van de weg en je kunt gewoon aan de rand gaan staan om deze geweldige foto te nemen.

9. Death Valley

Top 10 westkust Amerika Bezienswaardigheden Death Valley

Van alle Westkust Amerika bezienswaardigheden, is Death Valley misschien wel de meest bijzondere. De naam zegt het eigenlijk al: elke vorm van leven is hier nagenoeg onmogelijk. Op een enkele cactus na is het hier simpelweg te droog en te warm voor planten om te kunnen groeien. Wij springen hier met een reden, want we staan op het laagste punt onder zeeniveau in heel Noord-Amerika. Onze voeten verbranden bijna op de kokendhete zoutvlakte!

8 . Antelope Canyon

Top 10 westkust Amerika Bezienswaardigheden Antelope Canyon

Niet ver van de Horseshoe Bend, mijn nummer 10, vind je nog zo’n verstopt natuurwonder. Het is namelijk helemaal niet zichtbaar aan de oppervlakte! Tussen Lake Powell en Page ligt een scheur in de aarde van zo’n 200 meter. Op een diepte van 30 meter kun je het hele stuk door de kloof lopen. Moeder natuur heeft hier echt een meesterwerk van gemaakt, want de verschillende rotsformaties hebben bizarre vormen. Op de foto zien we de ‘Lady in the Wind’. Snap je hem?

7 . Bryce Canyon

Top 10 westkust Amerika Bezienswaardigheden Bryce Canyon

In dit rijtje zoeken we natuurlijk ook plekken die uniek zijn en die je uit duizenden zou herkennen op een foto. Bryce Canyon is zo’n plek. Duizenden stenen pilaren en natuurlijke bruggen, maken dit een soort maanlandschap tussen bos en woestijn. Je kunt hier overnachten, adembenemende wandelingen maken en de mooiste zonsopgangen en zonsondergangen bekijken. Pure romantiek!

6. Sin City: Las Vegas

Top 10 westkust Amerika Bezienswaardigheden Las Vegas

Een plek die voor altijd mijn hart gestolen heeft. Een echte hate-it-or-love-it bestemming. En in mijn geval? Ik hou ervan! Van te voren hebben veel mensen misschien de indruk dat dit te Amerikaans of te massaal zou zijn. Wij hebben dit heel anders ervaren. Las Vegas is eigenlijk een gemoedelijk dorp, waar nou eenmaal 365 dagen per jaar een kermis staat! Oké, wel een hele grote kermis dan. Wil je het zo ervaren als wij, dan raad ik je Triple 7 Restaurant & Microbrewery aan. Er is een klein casino, een fantastische karaokebar en je kunt er tientallen speciaalbieren krijgen voor weinig geld! De enige brouwerij van Las Vegas zit namelijk in het hotel en tijdens Football wedstrijden zijn alle bieren een euro per halve liter!

5. San Fransisco

Amerika Bezienswaardigheden San Fransisco Golden Gate Bridge
De westkust van Amerika heeft veel bezienswaardigheden in de natuur. San Francisco heeft veel unieke attracties in de stad!

San Francisco is vaak het begin of eindpunt van een roadtrip langs de westkust van Amerika. Naast het ophalen van de auto, zou ik zeker een paar dagen inplannen om deze stad te leren kennen. Dit is de meest vooruitstrevende en hippe stad van de Verenigde Staten! Hier volgen de must-do’s:

Alcatraz

Vroeger de zwaarst beveiligde gevangenis van Amerika en nu één van de grootste attracties van de Verenigde Staten. Tot 1963 werden hier de allergrootste gangsters zoals Al Capone opgesloten. Boek je tickets liefst al maanden van te voren, want dit is uiteraard populair!

Golden Gate Bridge

Overdag is hij al indrukwekkend, de brug die San Francisco met Marin County verbindt; maar ga ook zeker bij het donker kijken naar dit mooie verlichte metalen wonder. Misschien wel de beroemdste brug ter wereld?

Fisherman’s Wharf

Dit is de buurt van San Francisco met talloze restaurants, winkeltjes en attracties. In het koloniale verleden was dit een waar piratenhol, waar de zeelui genoten van een avondje uit. Ook kun je hier zeehonden spotten; maak hiervoor een korte wandeling naar pier 39.

China Town

San Fransisco heeft de oudste en meest traditionele Chinatown van Amerika. Dat is ook niet zo gek, aangezien hier de eerste Aziatische immigranten aan land kwamen na hun reis over de Stille Oceaan.

De Kabeltram van San Francisco

Tot slot ben je niet in San Francisco geweest als je niet met de legendarische tram hebt gereden. De heuvelachtige straatjes en de typische rijtjeshuizen zijn een bezienswaardigheid van formaat!

4. Zion

Top 10 westkust Amerika Bezienswaardigheden Zion

De ware hoogtepunten van de West Coast USA, zijn de nationale parken. De natuur is hier zo uniek en zo verschillend per regio, dat je er meerdere moet bezoeken om een indruk te krijgen. Zion is een heel divers park vol bossen, bergen, canyons en waanzinnige uitzichten.
Bij het kiezen van een wandeling zul je merken dat je nooit alles kunt zien. Wil je een beetje van alles en toch een wandeling die prima te doen is qua lengte? Dan zou ik Angels Landing kiezen. Deze is ongeveer 8 km lang en daarom niet te druk met andere toeristen.

3. Yosemite

Top 10 westkust Amerika Bezienswaardigheden Yosemite

Op nummer 3 vinden we een iconisch en uniek park, dat zo uit een schilderij van Bob Ross geplukt lijkt. De geur van Yosemite alleen al, is er één die je nooit zal vergeten. Als je denkt aan de eerste kolonisten die te voet door de bergen trekken, hun kamp opzetten, beren verjagen en vissen roosteren boven een vuurtje: dat is Yosemite!

Romantischer kan het bijna niet, wanneer we de camper over een bergpas het park inrijden en de volgende morgen wakker worden met een uitzicht over een helderblauw meer tussen de bergen.
Met de auto of te voet kun je een bezoek brengen aan watervallen, de Half Dome en het mooiste uitzicht op Glacier Point (zie foto).

2. Monument Valley

Top 10 westkust Amerika Bezienswaardigheden Monument Valley

Wat mij betreft hét plaatje op de ansichtkaart van het Wilde Westen. Hier zie je het helemaal voor je: de cowboys en indianen die te paard over de prairie draven. Dit landschap is in honderden Westernfilms gebruikt als ultieme setting voor een verhaal uit de zeventiende of achttiende eeuw en de oorsprong van Amerika. Inmiddels zijn deze parken terecht weer terug in de handen van de vroegere indianenstammen, in dit geval de Navajo-indianen. Een rondje door hun landschap is betoverend.

Wout of the World maakte ook een aflevering over dit bijzondere stukje Amerika. Klik hier snel voor de video van Monument Valley!

1. Het uitzicht der uitzichten: Grand Canyon

Top 10 westkust Amerika Bezienswaardigheden

Je kunt er natuurlijk niet omheen. Letterlijk trouwens, want het allergrootste natuurwonder op onze aarde is de Grand Canyon, die zich uitstrekt over drie verschillende staten: Nevada, Arizona en Utah. Op de bodem van de kloof stroomt de legendarische Colorado rivier en honderden meters daar boven kun je wel van duizend verschillende uitkijkpunten genieten. De Grand Canyon is zó groot, dat je hem eigenlijk nooit helemaal zult zien.

Voor een bezoek raad ik je aan de zuidkant te bezoeken. Op die manier heb je de zon in de rug en kijk je niet met je camera tegen de zon in bij elke foto die je maakt. Wij worden vlak voor de zonsopgang wakker bij de Desert View Watch Tower, een waanzinnig uitkijk punt. Een stukje verderop kun je de prachtige South Kaibab Hike maken naar beneden. Op die manier zie je echt wat meer van de Grand Canyon, waaronder Ooh Aah Point. Dit punt wordt vaak het mooiste stukje van de Canyon genoemd, waar je ‘ooh’ en ‘aah’ zult zeggen bij het waanzinnige uitzicht.

Net buiten de top 10, als bonus..

Plekken die ook zeker de moeite waard zijn, maar net buiten mijn top 10 gevallen zijn:
– Arches National Park, Utah
– Napa Valley, California
– Lake Tahoe, California
– Los Angeles, Calfornia (zie foto).

Top 10 west coast USA Los Angeles
Een ritje door Beverly Hills naar het beroemde Hollywood Sign levert een waanzinnig uitzicht op over de stad Los Angeles.

Tot zover deze top 10 voor een onvergetelijke roadtrip langs de weskust van Amerika. Wij verruilden vanaf Los Angeles de Verenigde Staten voor een piepklein eilandje bij Honduras. Wat een contrast! Bekijk hier de video van onze reis met een mini-vliegtuigje naar het eiland Roatan in Honduras.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites