Reizen na Corona: top 10 goedkope landen in 2020

Corona zorgt er al een tijdje voor dat we vakantie vieren in Nederland, dichtbij in Europa, of misschien wel helemaal niet! Als wereldreiziger kan ik alleen maar wachten en hopen dat we snel weer een mooie reis mogen maken naar een verre bestemming. Als je net als ik niet kan wachten en alvast inspiratie wil opdoen, dan moet je zeker even deze lijst bekijken. Hier komen namelijk de top 10 goedkope landen voor reizen na Corona. Mocht je door deze goedkope landen gaan backpacken, dan heb ik er vast het dagbudget, de prijs van het bier en een ‘insider tip’ van mij bij gezet. Altijd handig!

Avontuurlijk en budget vriendelijk reizen, daar houden we van! Wat dacht je van een tentje op een Robinson Crusoë strand? Lees dus snel verder waar je dit kunt doen!

10. Backpacken op de Malediven

Op nummer 10 meteen de grote verrassing van deze lijst. Wij zijn namelijk gaan kijken of het mogelijk is om te eiland hoppen op de Malediven. Wie had gedacht dat je kon backpacken op de Malediven? Het blijkt zelfs nog eens bijzonder goedkoop! Een lokale boot die tientallen kilometers aflegt tussen twee eilanden, kost vaak maar een euro of twee. Daarnaast kun je heel goedkoop slapen, mits je buiten het hoogseizoen gaat.

– Dagbudget vanaf € 20,-
– Bierprijs: Helaas is bier dan weer streng verboden buiten de resorts.
– Insider tip: Ontdek het meest afgelegen eiland Feridhoo, zeven uur varen van Male.

Meer weten over de Malediven? Lees over ons avontuur of bekijk hier de video!

Reizen na Corona top 10 goedkope landen voor 2020 Malediven

9. Een rondreis door Bolivia

Onbetwist het goedkoopste land van heel Zuid-Amerika is het kleurrijke en diverse Bolivia. Het land is zichtbaar armer dan de rest van het continent, maar je kunt er fantastisch rondreizen. Zowel qua cultuur als natuur is Bolivia misschien wel het hoogtepunt van Zuid-Amerika. De mensen zijn vriendelijk en één met de natuur, waardoor je overal warm ontvangen wordt. Over criminaliteit of oplichting hoef je je geen zorgen te maken. Je slaapt er al in hotels voor een tientje en ook de excursies hoeven niet duur te zijn.

– Dagbudget vanaf € 20,-
– Bierprijs per halve liter € 1,50
– Insider tip: maak een driedaagse tour over de zoutvlakte Uyuni, langs de Laguna Colorada (zie foto) en laat je over de grens droppen in Chili. Als je van plan bent door te reizen is dit ideaal!

Reizen na Corona top 10 goedkope landen voor 2020 Bolivia

8. Back to basics: backpacken door Laos

Eén van mijn favoriete landen in Azië is het natuurrijke en zeer ontspannen Laos. Ontspannen voor je geest, maar ook voor je portemonnee! Overnachting, vervoer en eten zijn hier nog altijd spotgoedkoop. Neem bijvoorbeeld de slowboat van de Thaise grens naar Luang Prabang. Vanaf daar ben je per motorbike in een een uurtje bij de schitterende watervallen van Kuang Si. Ga daarna in Luang Prabang tot laat door op de beroemde Mafia-bowlingbaan. Het kost je allemaal praktisch niets..

– Dagbudget vanaf € 18
– Bierprijs per halve liter € 1,60
– Insider tip: huur een motorbike in Luang Prabang voor ongeveer een tientje. Je bent dan snel en goedkoop bij Kuang Si (zie foto). Bovendien ben je de mensenmassa en de tours altijd voor!

Lees hier meer over onze avonturen: Backpacken in Laos!

Reizen na Corona top 10 goedkope landen voor 2020 Laos

7. Meer dan Corona in China

Een controversieel land in deze lijst, want één mijn favoriete landen om heen te reizen na Corona is toch echt China! En dat terwijl het daar allemaal begonnen is met deze Corona crisis. De natuur, de cultuur, de geschiedenis en toch ook wel de cultuurshock in China, zijn redenen om zelf eens te gaan kijken.

Dit land kun je natuurlijk zo duur maken als je wil, maar het voordeel is dat het lokale leven spotgoedkoop kan zijn. Ik reisde al meerdere keren naar verschillende uithoeken van China en eigenlijk is het altijd en overal goedkoop voor backpackers. De lagere klasse treinen zijn bijna gratis, de bussen al helemaal en ook binnenlands vliegen is erg goedkoop. Uit eten kun je doorgaans al voor een paar euro en slapen kun je in hostels al onder de vijf.

– Dagbudget vanaf € 17
– Bierprijs per halve liter € 0,65
– Insider tip: bezoek het prachtige Lijiang (zie foto)en maak vanaf daar een tocht naar de Tiger Leaping Gorge voor een tweedaagse hike. Erg zwaar, maar wel een groot avontuur!

Bekijk hier ook de video van onze tocht door de Tiger Leaping Gorge.

Reizen na Corona top 10 goedkope landen voor 2020 China

6. Ontdek het onbekende Nicaragua

Over het algemeen is Midden-Amerika niet zo goedkoop. Vooral een bezoekje aan Costa Rica is lastig voor de echte budgetreiziger. In buurland Nicaragua daarentegen kun je al belachelijk goedkoop terecht! Vooral de bus kost vrijwel niets en ook overnachten in hostels kun je al voor een paar euro. Er zijn overigens een hoop gratis wandelingen (soms met gids) naar de mooiste plekken van het land.

– Dagbudget vanaf € 17
– Bierprijs per halve liter € 1,20
– Insider tip: bezoek het mooiste natuurlijke zwembad genaamd Laguna de Apoyo en slaap bij Paradise Hostel. De sfeer, het eten en de ligging aan het vulkaanmeer zijn ongeëvenaard!

Reizen na Corona top 10 goedkope landen voor 2020 Nicaragua

5. Backpacken door Cambodja

Hoewel dit land ooit nog wel goedkoper was, kun je nog steeds zeer goedkoop door Cambodja reizen na Corona. De bussen zijn erg goedkoop en overnachten kun je in hotels of hostels al voor vijf euro per persoon. Eten in budgetrestaurants is nog altijd belachelijk goedkoop en vaak goed te doen. Bovendien kan je overal excursies doen op de fiets of per goedkope tuktuk. Hoe dan ook is Cambodja een land vol avontuur, hectiek en passie, waar je als reiziger alles krijgt waar je van droomt.

– Dagbudget vanaf € 16
– Bierprijs per halve liter € 1
– Insider tip: bezoek het eiland Ko Rong. Slaap bij Coconut Bungalows. De huizen zijn prijzig, maar ze nemen je in een bootje mee naar een afgelegen paradijs. Daar kan je ook kiezen voor een tentje langs de azuurblauwe zee en dat kost bijna niets. Helemaal back-to-basic in de ongerepte jungle!

Ta Prom is een hoogtepunt van Cambodja, in het tempelcomplex Angkor Wat bij Siem Reap.
Het absolute hoogtepunt van backpacken door Cambodja is uiteraard het tempelcomplex Angkor Wat bij Siem Reap.

4. Een rondreis door Sri Lanka

Opvallend goedkoop reisden wij afgelopen jaar door Sri Lanka. De lokale bussen, die wel vaak stoppen, kosten soms maar een euro voor een lange afstand. Excursies kun je veelal op eigen houtje doen met de fiets of motor bike. De prijzen van tempels kunnen soms iets hoger zijn, maar daarentegen kost eten of slapen weer helemaal niets. Vooral in het laagseizoen kun je bijna nergens goedkoper reizen dan in Sri Lanka. Alcohol is wat duurder, omdat in strenge Boeddhistische gebieden nauwelijks gedronken wordt.

– Dagbudget vanaf € 16
– Bierprijs per halve liter € 1,70
– Insider tip: eet bij de heerlijke verse bakkerij! Roti, visrolletjes en andere snacks zijn hier heerlijk en goedkoop. 

Reizen na Corona is goed mogelijk in Sri Lanka
Sri Lanka is een sprookjesachtig land waar het Boeddhisme je zal betoveren!

3. Incredible India

Dit land verwacht je natuurlijk wel in de top 3. India is echt goedkoop, alleen je moet er wel wat voor doen. Verkopers zijn gehaaid en lichten je aan alle kanten op. Daar moet je mee oppassen. Hotels kun je het beste via internet boeken en je taxi dan weer liefst bij je hotel. Maar, zeker in combinatie met het goedkope en overheerlijke eten is dit een aanrader voor budgetreizigers.

– Dagbudget vanaf € 15
– Bierprijs per halve liter € 1,50
– Insider tip: neem vooral in de steden lekker een tuktuk voor een hele dag. Je betaalt vaak maar een paar euro per persoon en kan dan alle bezienswaardigheden zien. Zorg dat je die chauffeur via een bekende kan regelen, dan wordt je met de prijs niet opgelicht! 

De Taj Mahal, hoogtepunt van India
De Taj Mahal is een plek die je als reiziger ooit eens gezien wil hebben.

2. De hemel voor backbackers: Vietnam

Als ik aan Vietnam denk, dan denk ik eigenlijk meteen aan het eten en drinken. Je kan in Vietnam namelijk makkelijk eten voor een euro of twee en een ‘bia hoi’ (biertje van de dag) heb je al voor.. 15 eurocent! Bizar werkelijk. Verder kun je overal fietsen, motorbikes, treinen en bussen nemen zonder dat je portemonnee er iets van merkt. Een geweldig land, met name voor budgetreizigers.

– Dagbudget vanaf € 15
– Bierprijs per halve liter € 0,15

Snelle rekenaars zien meteen kansen om zo’n 100 bier per dag weg te werken binnen het budget! Alleen kom je dan nooit meer terug denk ik.

– Insider tip: neem in plaats van de trein, de bus! Als je van Noord naar Zuid gaat of andersom, kost een ticket je zo’n 30 euro. Onderweg kan je zo vaak uitstappen als je wil en er is de mogelijkheid om te slapen in de bus.

Ha Long Bay in het Noorden van Vietnam
Een hoogtepunt der natuur op onze aarde: Ha Long Bay in de buurt van de hoofdstad Hanoi.

1. Must-do voor reizen na Corona: Nepal

Dit is hem dan, de aanvoerder van de lijst: Nepal! ‘Backpackers Paradise’ zou je het kunnen noemen, vanwege de lage kosten en de vele wandelroutes. De kosten van hotels, heerlijk eten, taxi’s en excursies zijn schrikbarend laag. Je zult merken dat je geneigd ben om wat extra fooi te geven in dit land. Het gemiddelde inkomen ligt hier namelijk niet veel hoger dan zo’n twintig euro per maand. Daar schrokken we van. De mensen zijn echter zó vriendelijk en behulpzaam; daarnaast is het land absoluut erg veilig.

– Dagbudget vanaf € 13
– Bierprijs per halve liter € 1,80
– Insider tip: ga naar Pokhara en neem contact op met Happy Treks Nepal! Goedkoop en bekend om de allerbeste tours naar de Himalaya! 

Bekijk hier ook de video van ons avontuur in de Himalaya!

Nummer 1 voor reizen na Corona top 10 goedkope landen voor 2020 Nepal
Ook de Himalaya is een plek die je als reiziger hoog op de Bucket List zal hebben, letterlijk en figuurlijk!

Dit was hem dan, de ultieme lijst voor goedkoop reizen in 2020. Of 2021 natuurlijk, want we zullen Corona in de gaten moeten houden. Voor iedereen die weer gaat reizen na Corona heb ik nog één laatste overzicht. Want dit is wat je overal ter wereld betaalt voor je bier! De enige echte Wout of the World Bier Index!

Wout of the World Bier Index
De bierprijs is meestal erg representatief voor de prijzen in een land, vandaar de bier index!
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites