About Wout

Hey daar! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn pagina en kennelijk net zo van reizen houdt als ik. Mijn naam is Wout en ik ben de bedenker en maker van het reisprogramma Wout of the World. Daar is natuurlijk heel wat aan vooraf gegaan. Van jongs af aan keek ik uit naar dat spannende moment; mijn moeder die me wakker maakt om midden in de nacht naar het vliegveld te gaan. We gaan weer op vakantie! Met een reizende moeder uit Zuid-Afrika en een vader die Russisch studeerde om inmiddels al jaren in Oekraïne te gaan wonen, heb ik het reisvirus ook niet van een vreemde.

Zodra ik oud genoeg was, wilde ik verder dan Europa. Kijken wat er aan de andere kant van de wereld te zien is! Mijn eerste verre reizen gingen naar de VS en Rusland, met vrienden maakten we een gigantische road trip door Europa, in de zomers werkte ik voor een discotheek aan de Spaanse kust en tijdens mijn HBO vertoefde ik een half jaartje op Curaçao. In 2012 maakte ik mijn eerste grote reis en trok ik in mijn eentje van Peking naar Bangkok met een uitstapje Indonesië. Het reizen kon je op dat moment gerust een verslaving noemen. En net als met bier (ik ben een echte bierliefhebbers overigens) gaat het steeds beter smaken en wil je zoveel mogelijk nieuwe smaken proeven.

Reizen met mijn soulmate

In deze tijd ontmoette ik mijn zielsverwant en reismaatje Suus. Samen reisden we naar Mexico, nieuwe delen van Azië, Afrika en een grote reis door bijna alle landen van Zuid-Amerika. Waar de mensen om ons heen spaarden voor auto’s, huizen, mooie kleding, noem het maar op; wilden wij eigenlijk zoveel en zo ver mogelijk weg. Het werd al snel een doel van mij om in mijn leven alle landen te gaan bezoeken en daar heb ik nog altijd genoeg tijd voor.

Wanneer begon dan Wout of the World? Nou, ik liep altijd al veel met de camera te zwaaien, maar in 2015 wilde ik dit wat meer gaan documenteren. De plekken die we zagen, leuke tips, interessante weetjes en mijn persoonlijke invalshoeken; ik zette het allemaal in elkaar en er ontstond een soort 3 op Reis. Het grootste verschil, vond ik, is dat kijkers bij mij hapklare reizen aangeboden kregen. Mijn reizen waren altijd laagdrempelig, goedkoop, en ik daag de kijker op die manier uit om de landen op die manier te gaan ontdekken. In 2016 namen Suus en ik de grote stap om een jaar de wereld over te gaan reizen. Het reisprogramma opende nieuwe deuren. Opeens was er interesse van allerlei bedrijven in de reisbranche, groot en klein, in alle landen en op hele verschillende manieren. Bovendien werden we populairder. Via Facebook groeiden we binnen no time uit tot een pagina met duizenden volgers en soms zelfs een miljoen views!

Onze kleine reisfamilie op het strand van ‘Prickley Pear’, een mini eiland van het tropische Anguilla.

Samenwerken met Wout of the World

Het reizen blijft altijd het doel op zich. Inmiddels zag ik 123 landen en heb ik zo ontzettend veel mooie avonturen mogen beleven. Een mooie bijkomstigheid is wel dat we op de voet gevolgd worden door een gigantisch en divers publiek. Op Facebook zijn er 25.000 volgers, voornamelijk Nederlandse medereizigers. Op Instagram zijn er ook circa 25.000 volgers, maar dit is een internationaal publiek bestaande uit Europeanen, Amerikanen en zelfs Aziaten. Ook via YouTube, waar alle video’s altijd op komen, kijken mensen van over de hele wereld. Om die reden ben ik het reisprogramma vanaf 2020 ook in het Engels gaan maken.

Op de plekken waar we verblijven is het interessant voor lokale bedrijven om onze video’s te sponsoren. Zo maken we onderweg veel gebruik van hotels, touroperators en autoverhuurders in ruil voor een mooi plekje in de video over het land. Vanuit Nederland heb ik met diverse bedrijven samengewerkt ter promotie van gebruiksproducten of vakanties. Als reisexpert die het merendeel van de wereld gezien heeft en een aardige bekendheid heeft onder het reizende publiek, merk ik dat ik veel invloed heb. Zo krijg ik nog altijd dagelijks vragen over reisonderwerpen via Social Media, waar ik vanuit mijn passie voor reizen altijd mijn ervaringen graag deel.
In 2020 stond wederom een grote reis op de planning. Na kortere reizen in Cuba en Kroatië zou dit de eerste grote reis gaan worden met ons zoontje Jens, geboren in 2018. Een prachtig avontuur: begin dit jaar reisden we door heel de Caribbean en zijn er prachtige nieuwe video’s ontstaan. Met de huidige situatie rondom Corona hoop ik de reis snel weer te mogen hervatten, want er is toch niets mooiers dan reizen!

Hang loose en tot snel!

Wout

Contact


Voor boekingen als presentator, acteur of influencer:
woutoftheworld@gmail.com

For bookings as host, actor or influencer:
woutoftheworld@gmail.com

Collabs

Partners fotografie

Fotobooth
Polairoid huren

Overige partners

Duurzamer leven


Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites